You are here
Home > Actualitate > Un Criminal din Slatina, OLT personaj principal într-un documentar Netflix
loading...

Un Criminal din Slatina, OLT personaj principal într-un documentar Netflix

Florian Gulie, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea cu sânge rece, în noaptea de 11 spre 12 iulie 2014, a sportivului Cristi Gălbenuşe, într-un pub din Slatina, apare într-un episod din documentarul Netflix „Cele mai dure închisori din lume”, ediţie dedicată Penitenciarului de Maximă Securitate Craiova.

Florian Gulie este descris drept unul dintre cei mai cunoscuţi puşcăriaşi din Craiova, dar şi printre cei mai duri, potrivit realitateadeolt.net

Producătorii Netflix notează că este unul dintre cazurile care au expus tensiunile etnice din România. Criminalul lui Gălbenuşe îşi omoară timpul după gratii făcând exerciţii sportive, mergând la o sală de forţă improvizată, de două-trei ori pe săptămână.

„Sunt închis pentru omor. Am intrat în discotecă, am vrut să-mi iau o masă cu un tovarăş de al meu. Ni s-a spus că n-avem voie în discotecă, pentru că suntem ţigani. A venit un băiat despre care nu ştiam că este patronul. A început să ne jignească şi l-a lovit pe tovarăşul meu. Sportivul pe nume Gălbenuşe… m-am bătut cu el parte în parte, dar n-am avut ce să-i fac pentru că era mare şi avea meseria pe care o avea, de boxer. Aşa că i-am dat trei tăieturi: faţă, l-am tăiat pe spate şi în piept, dar nu ştiam că i-am dat în inimă”, povesteşte Gulie, momentul crimei din iulie 2014.

Gulie se plânge de faptul că face parte dintr-o minoritate discriminată în România şi crede că acest lucru a fost unul dintre motivele pentru care se află închis pe viaţă.

El mai spune că este respectat de ceilalţi deţinuţi tocmai pentru fapta sa.

„O parte mă respectă. Majorităţii ţiganilor le pare bine pentru că n-avem loc de ei, de români, într-o discotecă sau în club şi suntem umiliţi, bătuţi, scuipaţi”, spune Gulie.

Condamnat la închisoare pe viaţă, Florian Gulie se plânge că este o victimă a discriminării.

Pe de altă parte, el este prezentat drept unul dintre cei mai buni elevi, în spatele gratiilor, el urmând cursuri de matematică elementară, de scris şi citit.

„Citesc, dar citesc mai greu. trebuie să înveţi când eşti mic, mare este mai greu… „, spune el.

Producătorii Netflix sesizează că entuziasmul pentru învăţare arată o altă faţă a criminalului din Slatina.

Scandalul în urma căruia a murit Cristi Gălbenuşe s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 iulie 2014, pe terasa unui bar din Slatina. Potrivit martorilor, Cristi Gălbenuşe se afla pe terasă în momentul în care Gulie şi complicii săi au venit puşi pe scandal. În urma altercaţiei, Gălbenuşe a fost înjunghiat de mai multe ori, una dintre răni fiindu-i fatală.

După ce tânărul a căzut la pământ, agresorii au rupt-o la fugă, dar s-au întors în scurt timp cu şi mai mult chef de scandal. Florian Gulie a venit înarmat cu o scândură ruptă dintr-o bancă şi a început să lovească în stânga şi în dreapta. În acel moment, fiul patronului barului l-a lovit pe Gulie, care a rămas căzut la pământ. Ambulanţa sosită la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru nepotul lui Constantin Gălbenuşe, declarând decesul după efectuarea manevrelor de resuscitare.

Florian Gulie a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă din Craiova, cu traumatisme cranio-cerebrale, chiar în dimineaţa zilei de 12 iulie 2014, după incidentul din Pub-ul slătinean. La unitatea spitalicească din Bănie el a fost supus unei intervenţii chirurgicale la cap. Apoi, la sfârşitul lunii iulie, a ajuns la Penitenciarul Spital Rahova. În prezent, Florian Gulie se află în arest la Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova.

sursa foto: captură Netflix

Lasă un răspuns

Top