You are here
Home > Actualitate > Au intrat în carantină începând din seara asta! S-a dat ordin! Noi restricții pentru acești români
loading...

Au intrat în carantină începând din seara asta! S-a dat ordin! Noi restricții pentru acești români

Este vorba despre o comună din Ilfov, care va intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, din data de 7 aprilie. Totodată, lockdown-ul se va prelungi în alte patru localități din județul respectiv.

România în carantină, pe bucăți. O nouă comună a fost plasată în lockdown
Lockdown-ul a fost impus după ce rata de infectare cu COVID-19 din Gruiu a ajuns la 8,61 la mia de locuitori. Așadar, autoritățile au impus o carantină zonală pentru comună, cu satele aparținătoare Gruiu, Lipia, Șanțu Florești și Siliștea Snagovului, județul Ilfov.

De asemenea, carantina a fost prelungită cu 7 zile în comuna ilfoveană Mogoșoaia, din data de 7 aprilie, ora 22:00. În această locație, rata de infectare a ajuns la 6,19 la mia de locuitori.

Carantina a fost prelungită în următoarele locații
Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 14 zile în Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, începând de sâmbătă, ora 22:00, conform informațiilor transmise într-un comunicat de Instituţia Prefectului Judeţului Ilfov.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 70 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, judeţul Ilfov”, arată sursa menționată.

Totodată, în aceeași ședință au fost luate și următoarele măsuri: Hotărârea nr. 71 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Jilava, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 72 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov; Hotarârea nr. 73 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Bilanţ COVID-19, 7 aprilie
Până în data de 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 988.624 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 885.710 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.407 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top