You are here
Home > Actualitate > Avertismentul medicilor. COVID-19 poate fi contractat și răspândit și după vaccinare
loading...

Avertismentul medicilor. COVID-19 poate fi contractat și răspândit și după vaccinare

Ne mai putem infecta cu COVID-19 după ce am fost complet vaccinați? Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) și medicii susțin că este posibil.

Dr. Sunjay Mannan a declarat ​​că vaccinarea nu ne face complet imuni la coronavirus. De fapt, în Houston, oamenii se confruntă exact cu acest scenariu.

Departamentul de sănătate din Houston a anunțat că, începând din ianuarie, 142 de persoane au fost testate pozitive COVID-19 la 14 zile după ce au fost vaccinate cu cele două doze.

Dr. Mannan spune că în majoritatea acestor cazuri, simptomele COVID-19 sunt ușoare în comparație cu cei care sunt infectați și nevaccinați.

„În general cazurile pe care le vedem, chiar și la populațiile vulnerabile, sunt mai puțin severe”, a spus Mannan.
Departamentul de Sănătate din Allegheny a confirmat că au existat cazuri de persoane complet vaccinate care încă contractează COVID-19, dar nu s-a putut furniza un număr exact.

Potrivit CNN, care citează CDC, în Statele Unite trei din aproximativ 5.000 de persoane complet imunizate s-au infectat cu covid-19.

Potrivit CDC, persoanele complet vaccinate pot merge să viziteze alte persoane vaccinate în spații închise, fără măști sau distanțare socială și pot călători pe teritoriul SUA fără a fi apoi plasați în carantină.
CDC recomandă însă ca persoanele vaccinate să se abțină de la participarea la adunări mari și medii. Măștile sunt, de asemenea, cruciale atunci când distanțarea socială nu este posibilă.

În timp ce vaccinarea COVID-19 poate reduce dramatic posibilitatea ca cineva să se infecteze, noile variante ale coronavirusului care circulă în întreaga lume pot reprezenta un pericol chiar și pentru cei care s-au imunizat.

Luna trecută, Moderna a anunțat că va începe studiile clinice, în parteneriat cu Institutele Naționale de Sănătate, pe un vaccin care vizează în mod specific protejarea împotriva variantei B.1.351. Pfizer desfășoară, de asemenea, studii pentru un vaccin de rapel și un nou vaccin care vizează în mod specific varianta sud-africană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top