You are here
Home > Accidente > BREAKINGNEWS: Informația bomba, despre COVID care aruncă totul în aer! Care este numărul real de cazuri în România
loading...

BREAKINGNEWS: Informația bomba, despre COVID care aruncă totul în aer! Care este numărul real de cazuri în România

Realitatea cruntă din România. Care sunt adevăratele cifre ale COVID. Estimările specialiștilor sunt înfricoșătoare. Asta pentru că experții estimează că datele neoficiale nu au legătură cu ceea ce aflăm zilnic. Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a vorbit pe larg despre acest subiect.

Care este numărul real de cazuri COVID-19 în România. Estimările experților îngrozesc cu adevărat. Asta, în condițiile în care în acest val al patrulea al pandemiei s-a depăsit lorice record înregistrat până acum la noi în țară în ceea ce privește numărul infectărilor dar și al deceselor.

Experții spun că, în realitate, avem și mai multe cazuri COVID decât cele cuprinse în buletinele oficiale, iar lucrurile par să fi scăpat de sub control. Acest lucru nu este cauzat de faptul că autoritățile ar fi interesate să minimalizeze efectele crunte ale acestui val, ci pentru că pur și simplu nu se știe numărul real, susține ziare.com.

Printre cei care susțin această teorie se numără și expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș. Cherecheș mai spune că același lucru s-a întâmplat și în timpul valurilor anterioare.

În realitate avem mult mai multe persoane infectate
„În realitate avem mult mai multe persoane infectate cu virusul. Studiile efectuate în străinătate au arătat că numărul lor poate fi de 4-5 ori mai mare, iar unele studii indicau și cifre cu mult mai mari. În ce privește România, nu există cifre și este foarte greu de făcut estimări”, a explicat el.

În opinia lui a contat și faptul că în România s-a testat puțin, iar multe persoane au refuzat să fie testate sau pur și simplu nu au avut niciun simptom.

Epidemiologul francez cu origini române Mircea Sofonea susţine această teorie. Profesor şi cercetător la Universitatea Montpellier, Sofonea spune că acest lucru nu este specific României și că situația este identică aproape pretutindeni.

Probabil de 4,5 ori mai multe persoane,
„Nu vom şti niciodată numărul lor exact, numărul celor infectaţi, dar s-a dovedit că sunt mult mai mulţi. În Franţa au existat studii care au arătat că probabil de 4,5 ori mai multe persoane s-au îmbolnăvit decât se cunoaşte în mod oficial. Practic, nicio țară nu-și poate testa în același timp întreaga populație, iar foarte multe cazuri nu au fost detectate pentru că mulți dintre cei infectați au fost asimptomatici, deci nu le-a trecut măcar prin minte să se testeze dacă nu se simțeau deloc rău”, a explicat Sofonea.

La rândul său, medicul Adrian Marinescu este convins că mult mai multe persoane sunt infectate. De altfel, însuși preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a explicat, anterior, că foarte mulți români au trecut deja prin boală.

Lasă un răspuns

Top