You are here
Home > Actualitate > Doi români arestaţi în Marea Britanie nu pot fi extrădaţi pentru că celulele din România sunt prea mici si ajung la „tratamentele inumane şi degradante”
loading...

Doi români arestaţi în Marea Britanie nu pot fi extrădaţi pentru că celulele din România sunt prea mici si ajung la „tratamentele inumane şi degradante”

Doi români arestați în Marea Britanie nu pot fi trimiși înapoi acasă, din cauza condițiilor din închisorile din România. Surprinzătoarea decizie le aparține judecătorilor englezi, care susțin că nu vor să încalce drepturile omului, scrie Daily Mail, potrivit presei din regatul unit

Documentele arată că în România cei doi şi-ar ispăşi pedeapsa în celule de doi metri pătraţi, iar avocaţii acestora, dar şi judecătorii au susţinut că lipsa spaţiului personal ar încălca articolul 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tortura şi tratamentele inumane şi degradante.

Iar pentru că judecătorii vor să le ofere autorităţilor române răgazul de a garanta că odată extrădaţi românii vor fi duşi în celule de trei metri pătraţi, procesul a fost pus în aşteptare. Între timp, cei doi romani vor fi trimişi în penitenciare cu regim semi-deschis, unde vor avea la dispoziţie telefoane şi până la zece ore de vizite lunare.

Ionel-Remus Grecu a fugit în Londra pentru a evita executarea unei pedepse cu închisoarea de 18 luni pentru jaf, în timp ce Cosmin-Ionuţ Bagarea a primit o condamnare cu suspendare în ianuarie 2012 pentru cultivare de cannabis.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top